AUTONOOM

 

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door archeologie.

De vormentaal, het verweerde en aangetaste van het materiaal, de verborgenheid van het verleden, de technische/wetenschappelijke kant van het registreren en bewaren. De gelaagdheid van zowel vorm als inhoud en het afpellen hiervan om tot een wezenlijke kern te komen is de leidraad van al mijn werk.

Tijdens mijn studie aan de Rietveld academie heb ik deze fascinatie omgezet in grote beelden van klei en zout en in aquareltekeningen.


Het maken van vormstudies, het onderzoeken en experimenteren met materiaal is een essentieel onderdeel van mijn werkproces.

In zwart-wit tekeningen heb ik gelaagdheid onderzocht. Soms heel letterlijk door meerdere lagen papier over elkaar heen te leggen. In het ruimtelijke werk herschep ik een eigen archeologie, gebaseerd op vormen uit het verleden.

Combinaties met hedendaagse vormen en verandering van materiaal, haalt de vormen/voorwerpen uit de bestaande context en geeft ze een eigen identiteit.


In mijn huidige werk ben ik aan het zoeken en aftasten en is al het werk dat ik maak een onderdeel van een groot concept. Tot nu toe is het geheel meer dan de som der delen.

Het zijn studies, schetsen en concepten en geen enkel werk is sterk genoeg om als “af” gezien te worden. Het mag in deze staat het atelier niet verlaten.

Het concept gaat langzaam richting landschapswerken.  


Ook heb ik een tweetal beeldverhalen gemaakt binnen dit concept.

“De boer en de visser” wordt een stop-motion film.

“De lichtwachter” een beeldende (locatie)voorstelling of film. 

Vanuit de thematiek van beide beeldverhalen maak ik schilderijen en ruimtelijk werk die weer los staan van het theatrale aspect dat  de verhalen als geheel hebben.

                                        Dubbelklik op de foto om in de fotogalerij te komen.